Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтамбульську конвенцію ратифікували в Латвії

Це тривалий час відкладали через спротив консервативних політиків

Сейм Латвії 30 листопада остаточно ухвалив законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції – Конвенції Ради Європи про запобігання й боротьбу з насильством щодо жінок і домашнім насильством. Про це повідомляє Delfi.

Стамбульська конвенція – це юридичний інструмент, який покликаний повністю забезпечити право жінки на свободу від насильства. У Латвії вона набуде чинності, коли Міністерство закордонних справ оголосить про це в офіційному виданні Latvijas Vēstnesis.

Латвія впродовж більш ніж 10 років відкладала ратифікацію Стамбульської конвенції через спротив консервативних політиків. Вони вважають, що конвенція ставить під загрозу існування традиційної сім’ї, традиційних ролей чоловіка й жінки. 

Щоб забезпечити в Сеймі підтримку більшості депутатів, Міністерство добробуту цього разу внесло до законопроєкту про ратифікацію Стамбульської конвенції статтю, що містить посилання на Сатверсме (конституцію) Латвії: «Під час реалізації конвенції Латвія застосовує цінності, принципи й норми, включені до Сатверсме Латвійської Республіки, особливо щодо захисту прав людини, рівноправності чоловіків і жінок, захисту й підтримки шлюбу, сім’ї й прав дітей».

Україна підписала Стамбульську конвенцію ще у 2011 році, а ратифікувала у червні 2022 року. Раніше ми писали, чому Стамбульська конвенція на часі та що вона змінює в питаннях насильства стосовно жінок і домашнього насильства.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.