Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Насильство – тільки у фольклорі». У Львові відбулася акція проти насильства над жінками

У межах кампанії «16 днів активізму проти насильства»

У неділю, 3 грудня, у Львові відбулася акція з метою привернути увагу до проблеми насильства над жінками. Її організували активістки «Феміністичної майстерні».

Учасниці акції вийшли на вулиці міста з плакатами, на яких були вислови з українського фольклору: «Кобила не кінь – баба не людина», «Жінка не бита як коса неклепана» тощо. 

«Існує міф, ніби в українській традиції жінці відводилося лише якесь сакральне, особливе місце як берегині, матері. На жаль, правда інша: історично становище жінок в Україні було дуже плачевне. Насильство над жінками було настільки нормалізоване, що знайшло відображення в приказках і народних піснях, цитати з яких ми використали на плакатах до акції «Хай насильство над жінками залишається тільки у фольклорі», – зазначили організаторки.

Нині в Україні й світі триває щорічна кампанія «16 днів активізму проти насильства», яка має на меті привернути увагу до проблем насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, а також протидії торгівлі людьми й захисту прав жінок.

Кампанія розпочалася 25 листопада, у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, і триватиме до 10 грудня – Дня прав людини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.