Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії хочуть зобов’язати глядачів порно сканувати обличчя, щоб підтвердити вік

Порносайти й активісти вже розкритикували пропозицію

Британський державний спостережний орган Ofcom пропонує зобов’язувати людей, які дивляться порно, сканувати свої обличчя для підтвердження віку. Для дорослих, які мають молодший вигляд, пропонують запровадити додаткові перевірки.

Про це пише BBC.

Пропозиції надійшли в межах ухваленого у Великій Британії закону про безпеку в інтернеті, який набуде чинності у 2025 році. Закон вимагає від платформ соцмереж і пошукових систем захищати дітей від шкідливого контенту в інтернеті, зокрема від порнографії. За порушення закону регулятор може накладати великі штрафи.

В Ofcom наголосили, що перевірка віку користувачів повинна бути іншою, ніж просто натискання кнопки «Мені є 18». Натомість там вважають прийнятним оцінювати вік за допомогою сканування обличчя – технологія працюватиме завдяки штучному інтелекту. Порносайти можуть попросити про додаткову перевірку, якщо людина виглядає молодшою за 18 років.

Серед інших методів, які пропонує регулятор, – вимога державного посвідчення людини з фотографією (наприклад, паспорта); перевірка того, чи знімали вікові обмеження користувача з мобільного телефона; чеки кредитної картки; цифрові ідентифікаційні гаманці, які зберігають підтвердження віку користувача.

Порносайт Pornhub уже заявив, що правила, які вимагають збору «дуже конфіденційної особистої інформації», можуть поставити під загрозу безпеку користувачів. Пропозиції Ofcom також розкритикувала низка активістів, попереджаючи про «катастрофічні» наслідки, якщо дані перевірки віку потраплять у мережу.

Згідно з опитуванням, яке наводить BBC, у середньому діти вперше переглядають порнографію в 13 років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.