Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІга Швьонтек стала десятою тенісисткою в історії, яка щонайменше 80 тижнів очолювала рейтинг WTA

Вона вдруге поспіль закінчує рік першою ракеткою світу

Польська тенісистка Іга Швьонтек стала десятою тенісисткою в історії, яка провела на чолі рейтингу WTA щонайменше 80 тижнів. Швьонтек удруге поспіль закінчує рік першою ракеткою світу. Про це пише «Суспільне Спорт».

Рекордсменкою за цим показником є 22-разова чемпіонка Грендслемів Штеффі Граф з Німеччини – 377 тижнів. До трійки найкращих входять також американки Мартіна Навратілова (332) і Серена Вільямс (319).

Серед тенісисток, які продовжують грати, найбільше тижнів на чолі рейтингу після Швьонтек провела данка Каролін Возняцкі – 71. Вона опинилася на 11 місці в загальному рейтингу.

Іга Швьонтек – 22-річна польська тенісистка, перша ракетка світу. Чотириразова переможниця тенісних Грендслемів в одиночній сітці. У 2020, 2022 і 2023 роках вона перемогла на Ролан Гаррос, також у минулому році виграла US Open.

Загалом на рахунку польської тенісистки 17 титулів на турнірах WTA. Швьонтек у 2023 році виграла 68 матчів, що на одну перемогу більше, ніж її результат у сезоні-2022. Це найкращий результат відтоді, як Серена Вільямс виграла 79 матчів у 2013 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.