Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтало відомо, де окупанти утримують правозахисника й військового Максима Буткевича

Його місце перебування було невідоме з серпня

Правозахисник і військовослужбовець Максим Буткевич перебуває в колонії міста Хрустальний (до 2016 року – Красний Луч) на тимчасово окупованій території Луганщини. Його місце перебування було невідоме з серпня 2023 року.

Про це пише видання «Ґрати» з посиланням на слова адвоката Буткевича Леоніда Соловйова. Також батько полоненого Олександр Буткевич підтвердив цю інформацію виданню ZMINA.

За словами батька правозахисника, після тримісячного мовчання Федеральна служба виконання покарань рф відповіла адвокату Леоніду Соловйову про місце перебування Максима Буткевича. 

Що відомо про Максима Буткевича

Максим Буткевич – правозахисник і засновник «Громадського радіо». Він долучився до Збройних сил України з початку березня 2022 року, у червні 2022-го потрапив у російський полон, в районі захоплених пунктів Золоте й Гірське Луганської області. Про полон Максима Буткевича стало відомо 24 червня, коли кремлівські ЗМІ поширили відео з ним й іншими військовими.

10 березня 2023 року суд «лнр» дав правозахиснику 13 років колонії. Його визнали винним «у жорстокому поводженні з цивільним населенням і застосуванні в збройному конфлікті заборонених методів». Буткевич нібито обстріляв під’їзд житлового будинку в Сєвєродонецьку й поранив двох цивільних.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.