Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОфіс прокурора Міжнародного кримінального суду оновив Політику щодо гендерних злочинів

Уперше з 2014 року

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) оновив Політику щодо злочинів, пов’язаних із сексуальним, гендерно зумовленим і репродуктивним насильством. Це перше суттєве оновлення документа з 2014 року.

Нова політика визначає, що міжнародні злочини, які належать до юрисдикції МКС за Римським статутом, можуть враховувати форми сексуального, репродуктивного чи іншого гендерного насильства, незалежно від того, чи вони традиційно розглядалися як такі.

Також нова політика визначає 10 основних принципів у підході щодо гендерних злочинів. Серед них, зокрема, застосування підходів, орієнтованих на постраждалих, подолання міфів й упереджень щодо гендерних злочинів, їх правильна контекстуалізація тощо.

Також політика впроваджує інклюзивний підхід у взаєминах усередині МКС і за його межами й зобов’язує Офіс прокурора контролювати й оцінювати цю політику.

«Про гендерні злочини свідчать дуже мало. Постраждалі часто не бажають говорити про свій досвід із багатьох причин, включаючи стигматизацію, страх помсти й недовіру або необізнаність із кримінальним процесом. І все ж багато хто жадає справедливості. Ми повинні зробити все можливе, щоб створити безпечний простір для тих, хто вижив, щоб вони могли розказати нам, що вони знають, що вони пережили», – зазначив прокурор МКС Карім Хан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.