Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБоксерки закликали до рівності в чоловічому й жіночому боксі. Однак їм не хочуть іти на поступки

Спортсменки вимагають змінити формат поєдинків

Світова боксерська рада (WBC) відмовилася вводити «чоловічий» формат у жіночому боксі. Це була вимога низки боксерок, з якою вони виступили ще в жовтні цього року.

Як пише «Суспільне Спорт», спортсменки просили ввести «чоловічий» формат у жіночому боксі щонайменше в чемпіонських поєдинках – 12 раундів по три хвилини. Наразі боксерки проводять бої з 6–10 раундів, які тривають по 2 хвилини.

WBC стала однією зі світових боксерських організацій, яка виступила проти збільшення тривалості боїв серед боксерок. У відповідь на це чемпіонка світу в напівлегкій вазі Аманда Серрано звільнила титул WBC, зазначивши, що не хоче боротися за організацію, яка не розвиває рівність у спорті.

«Я перша абсолютна чемпіонка, яка провела бій у форматі 12 раундів по 3 хвилини. Ми розвиваємося, але якщо керівна організація не хоче давати мені й моїм колегам право боксувати так само, як і чоловікам, тоді я не буду проводити бої під егідою цією організації. WBC відмовляється розвивати спорт задля рівності, тому я відмовляюся від їхнього титулу», – написала боксерка.

Після відмови від чемпіонського поясу WBC Серрано втратила статус абсолютної чемпіонки світу в напівлегкій вазі, який вона здобула на початку 2023 року.

Очільник WBC Маурісіо Сулейман зазначив, що попри відмову Серрано від титулу, організація не планує змінювати формат поєдинків. За його словами, це стосується безпеки й здоров’я боксерів.

«Нема що сказати [про відмову Серрано від поясу]. WBC багато в чому змінила світ боксу в контексті безпеки. Тому ми ніколи не підемо на компроміс, де б популярність переважила безпеку для боксерів. Це не дискримінація, не сексизм, тут не йдеться про рівність, а лише про безпеку», – зазначив Сулейман.

Водночас він повідомив, що WBC розглядає можливість проведення тестових поєдинків у чоловічому боксі у форматі з 2-хвилинними раундами.

«Нам подобаються двохвилинні раунди, особливо для захисту й безпеки [боксерів], але це також чудове видовище. Ми навіть розглядаємо проведення пілотного тесту для чоловіків, які б’ються у двохвилинних раундах. Це буде дуже цікаво», – відзначив Сулейман.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.