Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Техасі суд спочатку дозволив, а тоді заборонив жінці зробити аборт. Що відомо

Дитина має смертельне генетичне захворювання й може народитися мертвою

Верховний суд Техасу тимчасово призупинив дозвіл на аборт для жінки, на ім'я Кейт Кокс. Напередодні суд надав 14-денний тимчасовий обмежувальний наказ проти заборони штату на аборти, щоб жінка могла законно перервати свою вагітність. Про це пише CNN.

Кейт Кокс зверталася до суду після того, як дізналася, що її плід має трисомію за 18-ю хромосомою, або синдром Едвардса, – смертельне генетичне захворювання. Дитина або народиться мертвою, або помре незабаром після народження. 

Зазначається, що за останній місяць Кокс тричі потрапляла до лікарні через сильний біль і рясні кривависті виділення. Крім того, лікарі стверджують: якщо жінка народжуватиме, то це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям і неможливості мати дітей у майбутньому.

Утім, генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон звернувся до суду вищої інстанції з вимогою скасувати дозвіл на аборт. За його словами, Кокс не змогла довести, що небезпека для її здоров’я пов’язана саме з вагітністю, а також що її симптоми вказують на те, що вона «під загрозою смерті».

Верховний суд на вимогу прокурора призупинив дозвіл на аборт, однак зазначив, що справа залишатиметься на розгляді. Утім, не вказано жодного терміну, коли може бути винесено повне рішення. Адвокат вагітної жінки сказав, що вони все ще сподіваються, що запит прокурора відхилять.

У червні 2022 року у США скасували постанову рішення «Ро проти Вейда», яка легалізувала аборти по всій країні. Техас став одним зі штатів, де ввели суворі обмеження щодо абортів. За проведення процедури лікарям загрожує кримінальна відповідальність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.