Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДев’ять тисяч працівниць Disney подали до суду на компанію за нерівність в оплаті праці

У відповідь компанія «висловила розчарування»

Дев’ять тисяч працівниць Disney подали колективний позов до суду, стверджуючи, що компанія платила їм менше, ніж чоловікам на аналогічних посадах. Про це пише Variety.

Цей позов найбільший з усіх, що стосувалися каліфорнійського закону про рівну оплату праці, який забороняє працівникам отримувати меншу платню за однакову роботу залежно від статі.

Адвокатка позивачок Лорі Андрус зазначила: «Вони люблять свою роботу. Вони люблять бренд. Але вони хочуть, щоб їх поважали і ставилися до них так, як має бути на робочому місці».

У Disney «висловили розчарування» у відповідь на позов. Обидві сторони найняли експертів, щоб довести або спростувати гендерний розрив в оплаті праці в компанії. Лорі Андрус сказала, що стартова оплата на всіх посадах для жінок на 2% нижча, ніж для чоловіків.

У липні цього року близько 12 500 нинішніх або колишніх штатних співробітниць Disney подали груповий позов до суду проти компанії, звинувативши її в нерівній оплаті праці чоловіків і жінок. У позові стверджується, що за вісім років співробітниці Disney заробили на 150 мільйонів доларів менше, ніж їхні колеги-чоловіки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.