Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄСПЛ постановив, що Польща має надати одностатевим парам право юридично оформлювати стосунки

Не роблячи цього, країна порушує право на повагу до приватного життя

Європейський суд із прав людини постановив, що Польща порушує право на повагу до приватного життя, не надаючи юридичного визнання одностатевим парам. Про це пише Reuters.

У справі «Пшибишевська й інші проти Польщі» десять поляків стверджували, що переважна більшість країн-членів Ради Європи надають одностатевим парам право одружуватися або укладати зареєстровані цивільні союзи. Водночас невизнання одностатевих союзів у Польщі створює невигідне становище для гомосексуальних пар, наприклад, у сфері оподаткування, соціальних прав і сімейного права.

«Суд постановив, що польська держава не виконала свого обов'язку забезпечити заявників конкретною правовою базою, що передбачає визнання і захист їхніх одностатевих союзів. Ця неспроможність призвела до того, що заявники не змогли врегулювати фундаментальні аспекти свого життя і становила порушення їхнього права на повагу до їхнього приватного і сімейного життя», – заявили в ЄСПЛ.

Націоналістична партія «Право і справедливість» заявляла, що дозвіл одностатевим парам брати шлюб й усиновлювати дітей загрожує традиційним сімейним структурам, а ще шкодить дітям. А обговорення в школах тем, які стосуються ЛГБТК+, нібито призводить до сексуалізації дітей.

Новий прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його партія запровадить положення про одностатеві партнерства. Він вважає це своїм пріоритетом.

Члени Ради Європи зобов’язані виконувати рішення ЄСПЛ. Утім, деякі з них залишаються невиконаними роками.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.