Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУкраїна опинилася на 39 місці з 49 країн за рівнем забезпечення прав ЛГБТК+ спільноти у Європі

Великою проблемою досі лишається мова ворожнечі щодо ЛГБТК+ спільноти й злочини на ґрунті ненависті

Україна опинилася на 39 місці серез 49 країн Європи за рівнем забезпечення прав ЛГБТК+ людей. Таким є рейтинг від Міжнародної асоціації лесбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерних й інтерсексуальних людей (ILGA).

Рейтинг ILGA охопив низку категорій, серед яких рівність і недискримінація, родина, злочини на ґрунті ненависті й мова ворожнечі, юридичне визнання гендеру, простір громадянського суспільства й інші.

У звіті щодо України зазначили, що великою проблемою в країні досі лишається мова ворожнечі щодо ЛГБТК+ спільноти й злочини на ґрунті ненависті. Особливо поширені ці явища були на окупованих росією територіях, де ЛГБТК+ люди зазнавали переслідувань, ув’язнень і катувань з боку російських військових.

Також війна ускладнила доступ трансгендерним й інтерсексуальним людям до необхідної медичної допомоги, як-от гормонотерапії. Крім того, ЛГБТК+ спільнота досі продовжує зазнавати дискримінації в українському суспільстві. Зокрема, у звіті згадали заяву Олексія Арестовича про те, що представники ЛГБТК+ спільноти це «люди з девіацією».

Утім, у звіті згадали й позитивні зрушення. Наприклад, ратифікацію Стамбульської конвенції, появу законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» і загалом поліпшення ставлення українців до ЛГБТК+ людей.

Повний звіт можна прочитати за посиланням.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.