Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФонд імені Гайнріха Белля відмовився давати премію Арендт російській журналістці Маші Гессен

Через її висловлювання про війну в Ізраїлі й секторі Гази

Фонд імені Гайнріха Белля відмовився вручати російській журналістці й письменниці Маші Гессен премію Ганни Арендт за політичне мислення. Церемонія нагородження була запланована на 15 грудня.

Це рішення ухвалили після того, як у виданні New Yorker з’явилося есе Гессен, присвячене німецькій політиці памʼяті про Голокост. У ньому Гессен згадали війну в Ізраїлі й секторі Гази.

У фонді не схвалили деякі висловлювання, виражені в есе. Там зазначили: з деяких цитат зрозуміло, що, на думку журналістки, Ізраїль намагається знищити сектор Гази як гето. 

«Ця заява не є пропозицією для відкритої дискусії, вона не допомагає зрозуміти конфлікт на Близькому Сході. Вона є неприйнятною для нас, і ми її відкидаємо», – наголосили у фонді.

Премію імені Ганни Арендт присуджує місто Бременом і Фонд Гайнріха Белля і становить 10 тисяч євро. Нею нагороджують людей, які сміливим втручанням пішли на «ризик публічності».

У серпні цього року стало відомо, що фонд присудив премію Ганни Арендт російсько-американській журналістці й письменниці Маші Гессен.

Торік премію отримав український письменник Сергій Жадан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.