Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Прийшли у светрах». KYIVNESS дорікнули ведучим проєкту «Ебаут» за вибір одягу для заходу

Продюсерка KYIVNESS уже перепросила за цей інцидент

Ведучі проєкту «Ебаут» Наті Гресько й Катя Мотрич розповіли, що після участі в заході від культурного центру KYIVNESS їм дорікнули за те, що вони прийшли у светрах і джинсах.

Наті Гресько й Катя Мотрич, а також психолог Ілля Полудьонний провели лекцію про вік і прийняття себе на лекторії KYIVNESS. Після події вони отримали повідомлення від організаторів, у якому йшлося: 

«Цього разу ми трішки розчаровані, що дівчата не підготувалися візуально, прийшли в джинсах/светрах. Ми дуже цінуємо, коли лектори відносяться до лекцій з повагою й виражають цю повагу через дрескод, мейк і підготовлені лекції».

У коментарі для Wonderzine Україна Наті Гресько й Катя Мотрич зазначили, що їм було важливо публічно прокомунікувати питання дискримінації й оцінки зовнішнього вигляду.

«Хочеться зазначити, що своїм постом ми не хотіли захейтити чи знищити проєкт. Нам було важливо не промовчати, а публічно прокомунікувати питання дискримінації та оцінки зовнішнього вигляду.

Наш проєкт спрямований на те, щоб порушувати схожі питання й виховувати толерантність, тож проігнорувати закид «ви мали зробити мейк, щоб проявити повагу» означало б суперечити власним цінностям. Для вирішення ситуації не вистачило щирого визнання саме зі сторони бренда, що комунікувати так – не ок. Як і оцінювати спікерок за їхнім одягом.

Окрім питання інституту репутації, ця ситуація також демонструє й підсвічує проблему обʼєктивації й завищених вимог до зовнішнього вигляду саме жінок. Спікер, який виступав в один день з нами й був також у джинсах і светрі, фідбек щодо «візуального» вигляду не отримав», – зауважили ведучі.

Реакція KYIVNESS 

Продюсерка KYIVNESS Міла Потапова відреагувала на інцидент, виклавши в Instagram публікацію з вибаченнями.

«Хочу публічно перепросити від себе в Наті, Каті й Іллі за цей фідбек, ми не попереджали про дрескод і не обговорювали це в комунікації. Наші цінності не відобразилися в нашому меседжі, це факап, що тут приховувати. Я дякую дівчатам, що не мовчать і підіймають важливі теми. Це досвід, який я, як продюсерка проєкту, отримала й на якому ми з командою будемо вчитися. Люди – цінність! У будь-якому одязі й будь-якому прояві», – написала Потапова.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.