Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРебекка Велч стане першою жінкою, яка судитиме матч Англійської прем’єр-ліги

Футбольні асоціації намагаються підвищувати різноманітність серед арбітрів

Ребекка Велч стане першою жінкою, яка судитиме матч Англійської прем’єр-ліги. Вона відпрацює на зустрічі між командами «Фулгем» і «Бернлі», 23 грудня. Про це пише The Guardian.

Крім того, уперше за останні 15 років головним рефері стане темношкірий арбітр, Сем Еллісон. Він відпрацює на матчі між «Шеффілд Юнайтед» і «Лутон».

Велч й Еллісон належать до групи арбітрів від організації Professional Game Match Officials Limited, яку створили з метою підвищення якості суддівства в чотирьох вищих дивізіонах Англії.

«Ребекка й Сем були частиною групи розвитку, яка була створена минулого року. Вони показали хороші результати в чемпіонаті в цьому сезоні й заслуговують на цю можливість завдяки своїй праці й таланту… Нам потрібна більша різноманітність», – сказав Говард Вебб із PGMOL. 

Ребекка Велч розпочала карʼєру футбольної судді у 2010 році. У 2021 році вона стала першою жінкою, що розсудила матч EFL у статусі головної арбітрині. Після цього Велч працювала на матчах Кубка Англії й Чемпіоншипа також у статусі першої в історії головної арбітрині цих змагань. Велч увійшла до списку рефері на жіночий чемпіонат світу-2023, розсудила три матчі турніру.

У липні футбольна асоціація заявляла, що планує підвищити різноманітність серед арбітрів. Зокрема, залучати до гри більше жінок і темношкірих людей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.