Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАнгліканська церква вперше благословила одностатеву пару

Церква підтримала спеціальні служби з благословення одностатевих пар

У неділю, 17 грудня, священики Англіканської церкви вперше офіційно благословили одностатеву пару. Про це пише AP.

Кетрін Бонд і її партнерка Джейн Пірс благословили свій союз у церкві Святого Іоанна Хрестителя у Феліксстоу на сході Англії, де обидві працюють помічницями священиків.

«Ми дякуємо за Кетрін і Джейн за любов і дружбу та за їхню відданість одна одній, коли вони приходять до тебе й довірять тобі як хранителю всього доброго, зміцнюють свою любов твоєю любовʼю й радують свої серця твоєю радістю», – сказав преподобний Ендрю Дотчин.

Раніше Генеральний синод Англіканської церкви підтримав запровадження спеціальних служб із благословення одностатевих пар. Їх планували проводити на пробній основі. Служби засновані на текстах, відомих як «Молитви любові та віри» – це збірка молитов і читань для одностатевих пар, які «люблять одне одного й бажають подякувати за цю любов і відзначити її у вірі перед Богом».

Опитування громадської думки постійно показують, що більшість людей в Англії підтримують одностатеві шлюби, які є легальними з 2013 року. Утім, церква продовжує стверджувати, що шлюб – це союз чоловіка і жінки. 

Священнослужителі не будуть зобовʼязані благословляти одностатеві шлюби, якщо вони не згодні з ними. Також керівний орган церкви розробив план проведення окремих служб для одностатевих пар, які б нагадували вінчання, але він ще не був офіційно затверджений.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.