Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ світі набирають популярності сервіси зі штучним інтелектом, які «роздягають» жінок – дослідження

Це може сприяти домаганням і переслідуванням жінок

Платформи зі штучним інтелектом, за допомогою яких можна «роздягати» жінок на фото, стрімко набирають популярність. Про це йдеться в дослідженні компанії Graphika, пише Bloomberg.

За даними дослідження, лише у вересні понад 24 мільйони людей відвідали 34 подібні ресурси. Багато з них використовують популярні соціальні мережі для маркетингу. Наприклад, із початку 2023 року кількість посилань, що рекламують застосунки для «роздягання» людей на фото, зросла більш ніж на 2400% у соціальних мережах.

У Graphika зазначили, що зростання популярності цих ресурсів зумовлене доступністю генераторів зображень на основі штучного інтелекту з відкритим кодом. В одній з реклам застосунку, яка була розміщена в X, припускалося, що користувачі можуть створювати оголене зображення, а тоді надсилати зображення людині, яку «роздягнули». У Bloomberg зауважують, що це підбурює до домагань і переслідувань.

Крім того, подібні платформи часто мають платну підписку. Аналітик Сантьяго Лакатос із Graphika наголосив, що ці ресурси «роблять великий бізнес».

Експерти з питань приватності дедалі більше занепокоєні тим, що прогрес у технології штучного інтелекту зробив програмне забезпечення deepfake легшим й ефективнішим.

«Ми бачимо, як дедалі частіше це роблять звичайні люди зі звичайними цілями. Ви бачите це серед старшокласників і студентів», – сказала директорка з кібербезпеки Electronic Frontier Foundation Єва Гальперін.

За її словами, багато людей ніколи не дізнається, що їхні фотографії могли використовувати для створення діпфейків. Але навіть якщо це станеться, важко буде домогтися проведення розслідування або знайти кошти для судового позову.

Раніше ми писали про те, що в Україні з’явився стартап, який «роздягає» жінок за гроші.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.