Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВатикан дозволив благословляти одностатеві пари

Однак для них досі заборонені вінчання або будь-які інші шлюбні обряди

Ватикан дозволив римо-католицьким священикам благословляти одностатеві пари. Однак для таких пар досі заборонені вінчання або будь-які інші шлюбні обряди. Про це пише Reuters.

У документі доктринального відділу Ватикану сказано, що такі благословення будуть «знаком того, що Бог вітає всіх». Його не слід плутати з таїнством гетеросексуального шлюбу. Благословення не є офіційним підтвердженням статусу подружжя для одностатевої пари й не змінює «вічне вчення Церкви про шлюб».

Священики повинні ухвалювати рішення щодо благословення в кожному конкретному випадку й «не повинні перешкоджати або забороняти близькість церкви до людей в кожній ситуації, у якій вони можуть шукати Божої допомоги через просте благословення».

Із моменту обрання у 2013 році Папа Римський Франциск намагається зробити церкву більш доброзичливою до ЛГБТК+ спільноти. Єпископи в низці країн, серед яких Бельгія й Німеччина, почали дозволяти священникам благословляти одностатеві пари. А нещодавно Англіканська церква вперше благословила одностатеву пару.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.