Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Україні презентували анатомічне захисне спорядження для журналісток

Протестоване й сертифіковане в Міністерстві оборони

Компанія «Українська броня» презентувала анатомічне захисне спорядження для журналісток. Про це пише «Укрінформ».

Керівник відділу супроводу компанії Єгор Краєвський розповів, що це власне розроблення підприємства, протестоване й сертифіковане в Міністерстві оборони відповідно до технічних вимог МОУ.

Базовий бронежилет без бронеплит належить до другого класу захисту, тобто захищає від уламків, куль, випущених із пістолета ТТ. У передню й задню кишеню бронежилета можна вставити бронеплиту аж до 6 рівня захисту, завдяки чому він витримає навіть постріл зі снайперської гвинтівки.

Бронежилет також враховує особливості жіночого тіла. Кишеня під бронеплиту винесена вперед, вона не заважає, але надає такий самий захист, як і в чоловічих бронежилетах. Також по всьому бронежилету є балістичні пакети, а ще забезпечений захист ключиць і боків у камербандах (широкий пояс), на спині тощо.

«Це все захист із надвисокого молекулярного поліетилену, який тримає уламки й постріли з пістолетів», – пояснив Краєвський.

Щоб отримати такий бронежилет, журналістки можуть залишити заявку в благодійному фонді «Місія», який шукатиме фінансування, або ж редакція ЗМІ може замовити бронежилет, сконтактувавши з виробником.

Представниця БФ «Місія» Анна Хабарова повідомила, що вартість самого бронежилета (без плит) становить від 18 тисяч, але ціна може варіюватися залежно від низки чинників, зокрема від розміру.

Перша секретарка Національної спілки журналістів України Ліна Кущ зазначила, що спілка залишить на своїх ресурсах посилання для медійниць, щоб вони змогли залишити заявку на бронежилет. Вони отримають їх безкоштовно.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.