Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВіцепрезидентка США Камала Гарріс вирушить у тур країною, щоб поговорити про аборти

Вона наголошуватиме на шкоді, яку спричиняють заборони на переривання вагітності

Віцепрезидентка США Камала Гарріс наступного року вирушить у загальнонаціональний тур на підтримку репродуктивних свобод, зокрема права на аборт, яке значно обмежене в штатах.

Тур розпочнеться із заходу у Вісконсині, який відбудеться 22 січня. Це 51-ша річниця справи «Ро проти Вейда», яким ствердили, що Конституція США захищає свободу вагітної жінки здійснити аборт без надлишкових державних обмежень. 

Дію рішення у справі скасували в червні 2022 року, тим самим дозволивши штатам самостійно ухвалювати рішення щодо абортів. Унаслідок цього багато американських штатів обмежили, подекуди суворо, право жінки робити аборт.

«Екстремісти по всій нашій країні продовжують вести повномасштабну атаку на важко завойовані свободи, просуваючи свою радикальну політику: від заборони абортів у всіх 50 штатах і притягнення лікарів до кримінальної відповідальності до примушування жінок виїжджати за межі штату, щоб отримати необхідну медичну допомогу.

Я продовжу боротися за наші фундаментальні свободи, обʼєднуючи по всій Америці тих, хто погоджується з твердженням, що саме жінка повинна ухвалювати рішення щодо власного тіла, а не уряд», – наголосила Гарріс.

Під час туру віцепрезидентка проводитиме заходи, які висвітлюватимуть шкоду, спричинену заборонами на аборти. Також на них ділитимуться історіями жінок, які постраждали від цих обмежень.

Віцепрезидентка також закличе Конгрес відновити конституційний захист права на аборт.

Очікується, що привернення уваги до проблеми із забороною абортів у США допоможе демократам отримати більше підтримки напередодні президентських виборів, які відбудуться у 2024 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.