Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ірані стратили жінку, яка вбила свого чоловіка. Вона страждала від домашнього насильства

Страчена Саміра Сабзіан була змушена вийти заміж у 15 років

У середу, 20 грудня, в Ірані повісили жінку, засуджену за вбивство свого чоловіка. Про це пише Voice of America з посиланням на організацію «Права людини в Ірані» (IHR).

Ідеться про Саміру Сабзіан. У 15 років її видали заміж, і відтоді дівчина страждала від домашнього насильства. Коли їй було 19, її заарештували за вбивство свого чоловіка, а потім засудили до смертної кари. Саміра останні 10 років провела у в’язниці. У неї залишилося двоє дітей.

На справу жінки відреагувала мінародна спільнота. В Amnesty International заявили, що «жахнулися» повідомленням про страту, а Управління Верховного комісара ООН з прав людини заявило, що «стривожене» цією стратою.

«Ми знову закликаємо Іран встановити мораторій на всі страти з метою скасування смертної кари», – додали в офісі. До цієї заяви приєдналися й Amnesty International.

За даними Amnesty International, лише в листопаді в Ірані стратили щонайменше 115 осіб. IHR повідомляють, що цього року в Ірані вже стратили 18 жінок, серед них і Саміру Сабзян.

Правозахисні групи неодноразово заявляли, що шаріатські закони Ірану про вбивство не враховують потенційно пом'якшувальні обставини, як-от жорстоке поводження або домашнє насильство.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.