Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФутболістка Мері Ерпс стикнулася з мізогінією після того, як BBC визнали її спортсменкою року

Чоловіки в соцмережах поставили під сумнів досягнення футболістки

Англійська футболістка Мері Ерпс стикнулася з мізогінією після того, як перемогла в номінації «Спортивна особистість року» за версією BBC.

Видання Pink News пише, що перемога Ерпс спровокувала в соцмережах хвилю мізогінії з боку чоловіків, які поставили під сумнів досягнення футболістки. Зокрема, відомий британський телеведучий Пірс Морган заявив: «Не хочу ображати міс Ерпс, але чи не слід було віддати цю нагороду тому, хто дійсно щось виграв у 2023 році?»

Пізніше він додав: «Намагаюся зрозуміти, чому дві англійські футболістки виграли BBC SPOTY впродовж кількох років поспіль... Тимчасом як спортивні суперзірки серед чоловіків, як-от: Рорі Макілрой, Френкі Детторі та Ронні О'Салліван – жодного разу не вигравали цю нагороду».

Футбольний менеджер і колишній футболіст Джої Бартон назвав «божевіллям» перемогу Ерпс над снукеристом Ронні ОʼСалліваном і жокеєм Френкі Детторі.

«Вони програли великому мішку з картоплею, який грає у воротах дівочої команди. Це світ, у якому ми живемо. Це все почалося зі спортивних днів «Кожен – переможець». Ось що відбувається, коли ви святкуєте посередність. Ви породжуєте цю слабку культуру. Культуру невдах. Культуру сніжинок», – написав Бартон.

Мері Ерпс стала третьою жінкою поспіль, яка отримала титул «Спортивна особистість року» за версією BBC. У 2022 році його отримала футболістка Бет Мід, а у 2021-му – тенісистка Емма Радукану.

Під час Чемпіонату світу з футболу серед жінок 2023 року Ерпс пропустила лише чотири голи й зіграла вирішальну роль у виході збірної Англії у фінал проти Іспанії. Минулого місяця Ерпс також визнали найкращою футболісткою року серед жінок за версією BBC, а ще раніше її назвали найкращою гравчинею року в Англії. 

В ефірі BBC Radio 5 Live Ерпс сказала: «Я намагаюся змінити світ за той невеликий проміжок часу, що я в ньому перебуваю. Мені подобається відповідати за те, що  я є прикладом для наслідування. Я намагаюся надихнути якомога більше людей – молодих, старих, неважливо. Я хочу, щоб люди розуміли мене й мою подорож, бачили, що я звичайна людина, яка намагається здійснити свою мрію».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.