Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 2 тисячі людей зазнали сексуального насильства з боку Іспанської католицької церкви

Розслідування виявило 1383 скарги й 2056 постраждалих

Розслідування сексуального насильства над дітьми з боку духовенства й нецерковного персоналу Іспанської католицької церкви виявило 1383 скарги й 2056 постраждалих. Про це пише Reuters.

Юридична фірма Cremades розмістила відомі на сьогодні результати розслідування в більш ніж 1000-сторінковий звіт. 

Іспанська єпископська конференція нарахувала близько 1000 випадків зловживань після перехресних посилань на різні звіти. Вони свідчать про те, що деякі випадки, можливо, розглядалися кілька разів, але є ще багато випадків, про які не повідомляли.

Крім того, дані ніколи не будуть остаточними: деякі випадки насильства відбулися давно, а деякі люди не хочуть розповідати про пережите.

Іспанська церква бореться з випадками сексуального насильства після розслідування газети El Pais у 2021 році, під час якого знайшли щонайменше 1 200 таких випадків.

Раніше ще одне розслідування виявило, що з 1940 року в Іспанії понад 200 тисяч дітей постраждали від сексуального насильства з боку римо-католицького духовенства. Католицька церква Іспанії пообіцяла виплачувати компенсації постраждалим. Це робитимуть навіть у тих випадках, коли справи не були завершені через смерть священника-кривдника.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.