Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США поліцейський застрелив жінку, яка викликала правоохоронців через домашнє насильство

Сім’я жінки стверджує, що поліція бреше про обставини стрілянини

Помічник шерифа округу Лос-Анджелес застрелив 27-річну жінку, яка зателефонувала в службу порятунку 911 і повідомила, що на неї напав колишній хлопець. 

Як пише The Guardian, 4 грудня Ніані Фінлейсон зателефонувала в поліцію й повідомила про домашнє насильство. Поліцейські прибули до квартири Фінлейсон, де вона перебувала зі своєю дев’ятирічною донькою, яку поранив колишній партнер жінки. Фінлейсон вимагала вигнати чоловіка з квартири.

Точні обставини, що призвели до смертельної стрілянини, не зрозумілі. Зазначають, що жінка померла від «численних вогнепальних поранень».

У заяві поліції Лос-Анджелеса стверджується, що у Фінлейсон був ніж і вона погрожувала своєму хлопцеві, після чого помічник шерифа Тай Шелтон відкрив вогонь. Сім’я оскаржила версію поліції, заявивши, що Фінлейсон потребувала допомоги й не становила жодної загрози для офіцерів. Донька жінки, яка була свідкою стрілянини, також запевняє, що поліцейські збрехали.

Сім’я Фінлейсон подала судовий позов проти округу й департаменту шерифа, звинувачуючи їх у протиправній смерті, нападі й порушенні громадянських прав. У поліції Лос-Анджелеса заявили, що оприлюднять відеозаписи з нагрудних камер до наступного тижня. Також вони «ретельно перевірять» те, що трапилося й визначать, чи була стрілянина юридично обґрунтованою.

Раніше помічник шерифа Тай Шелтон також убивав людину в аналогічному випадку. У 2020 році він смертельно поранив у груди 61-річного Майкла Томаса, коли виїжджав на виклик щодо домашнього насильства. Вбивство не було зафіксовано на камеру.

Цей випадок був одним із серії вбивств, скоєних поліцією Лос-Анджелеса того літа, які викликали широкі протести. Прокурори відмовилися висувати звинувачення проти Шелтона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.