Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗапах жіночих сліз знижує рівень агресії в чоловіків – дослідження

Бо ділянки мозку, які відповідають за злість, стають менш активними

Дослідники з Інституту науки Вейцмана в Ізраїлі виявили, що запах жіночих сліз зменшує чоловічу агресію. Сльози діють як своєрідна «хімічна ковдра», захищаючи того, хто плаче. 

Про це повідомляє The Telegraph.

У серії експериментів науковці використали дві рідини: звичайний фізіологічний розчин і жіночі сльози. Розрізнити ці аромати дуже складно, бо вони майже однакові на запах. 

Чоловіків, які брали участь у дослідженні, попросили зіграти в гру, спрямовану на те, щоб викликати в одного гравця агресивну поведінку щодо іншого. Після того, як рівень агресії чоловіків був досить високий, науковці давали їм понюхати сльози жінок або ж фізичний розчин. Таким способом виявили, що після того, як чоловіки нюхали саме жіночі сльози, їхня злість знижувалася майже вдвічі – на 44%. 

Сканування мозку під час експериментів показало, що ділянки, пов’язані з агресією, були менш активними, коли чоловіки відчували запах сліз жінок. 

Професор Ноам Собель із відділу наук про мозок Інституту Вейцмана сказав: «Ми показали, що сльози активують нюхові рецептори й змінюють пов’язані з агресією ланцюги мозку, значно зменшуючи агресивну поведінк. Ці знахідки свідчать про те, що сльози є хімічною ковдрою, яка захищає від агресії, і що цей ефект властивий гризунам і людям, а також й іншим ссавцям». 

Також команда професора Собела виявила, що запах жіночих сліз зменшує рівень тестостерону у чоловіків, що призводить до зниження сексуального збудження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.