Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини24% людей обирають самотність через попередній негативний досвід - дослідження

І майже 60% самотніх вказали, що стосунки для них - не пріоритет

У дослідженні, опублікованому в Studia Psychologica: Theoria et praxis, експерти виявили, що негативний досвід минулих стосунків суттєво впливає на рішення бути самотнім. 

Про це пише PsyPost. 

Для свого дослідження експерти залучили 377 жінок і 252 чоловіків, середній вік яких був близько 36 років. Дослідження було розділене на дві частини: оцінка досвіду минулих стосунків і збір демографічної інформації. Основною метою було дізнатися, яка найбільша мотивація людей залишатися самотніми з власного бажання. 

Учасники використовували шкалу з чотирьох пунктів, щоб оцінити свої попередні стосунки. Що вищий бал вказували опитані, то більше негативного досвіду вони пережили. Учасники також надали інформацію про їхні теперішній стан стосунків.

Після отриманих відповідей їх розділили на окремі категорії, як-от: «У стосунках», «Одружені», «Неодружені», «Неодружені між стосунками». Коли дослідники розглядали лише групу, яка добровільно залишилася незаміжньою, майже 60% сказали, що стосунки для них не пріоритет, 24% відмовилися від стосунків через травматичний досвід і в 17% були інші причини. 

«Використовуючи відносно велику вибірку грецькомовних учасників, ми виявили, що приблизно кожен п’ятий був добровільно неодруженим, причому кожен четвертий вказав, що потрапив у цю групу через те, що був розчарований минулими стосунками», – сказав автор дослідження Менелаос Апостолу, професор Університету Нікосії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.