Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛист митців на підтримку Депардьє викликав обурення серед феміністок

«Є покоління, яке все ще не розуміє цієї суспільної еволюції»

Слова підтримки президента Франції Макрона й лист, який підписало понад 50 зірок на захист звинуваченого в зґвалтуваннях Жерара Депард‘є викликали обурення серед феміністок і молодих актрис. 

Про це пише Reuters. 

Активістки критикують спробу заглушити голоси жертв сексуального насильства й підірвати рух #MeToo проти сексуальних домагань у Франції.

«Є покоління, яке все ще не розуміє цієї суспільної еволюції», – сказала цього тижня в радіоінтерв’ю Мюріель Реус, віцепрезидент #MeTooMedia, яка проводить кампанії проти сексизму й сексуальних домагань у ЗМІ.

Однак, велика кількість людей у Франції продовжує заступатися за Жерара Депардьє й виправдовувати сексуальне насилля. Береніс Хаміді, викладачка Університету Люм’єр Ліон 2, сказала, що не дивно, що глобальний рух #Metoo народився в кіноіндустрії США. За її словами, саме в США інструменти існування можуть бути нестабільними, а межі між фактом і вигадкою розмитими.

«Існує справжній культурний виняток у французькому кінематографі, який відмовляється вважати дії, скоєні артистами, насильством і засуджувати їх», – сказала Хаміді під час радіоінтерв’ю на France Info.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.