Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЯк вік жінок впливає на вимоги до партнера – дослідження

Й уподобання в стосунках

Нове дослідження, опубліковане в Human Nature, виявило, що дорослим жінкам подобаються більш впевнені в собі партнери, а для молодих важливо, щоб чоловік мав серйозні батьківські наміри. 

Про це пише PsyPost. 

Дослідники зібрали дані 68 085 учасниць зі 150 різних країн, віком від 18 до 50 років. У дослідженні брали участь не лише гетеросексуальні жінки, а також й бісексуальні й лесбійки. Після того, як експерти застосували критерії відбору, наприклад одним із таких критеріїв було виключити зі списку самотніх жінок, число було звужено до 17 254 учасниць. 

Основною метою дослідження було зрозуміти, як саме уподобання й вимоги жінок у стосунках й партнері змінюються з віком. Учасниць питали, яке значення для них має доброзичливість, підтримка, привабливість, фінансова безпека, освіта, інтелект, а також впевненість і напористість партнера. Також під час опитування дослідили важливість для жінок батьківських намірів партнера й бажану кількість дітей. 

Літні жінки продемонстрували більшу перевагу впевненості й напористості в партнерах. Також дослідження показало, що з віком жінки стають більш відкритими для ширшого вікового діапазону потенційних партнерів, особливо молодших. 

«Здається, вік не відіграє ролі в більшості характеристик ідеального партнера. У всіх вікових групах жінки хотіли, щоб їхній ідеальний романтичний партнер був добрим і підтримував, привабливим, фінансово забезпеченим й успішним, а також освіченим і розумним», – сказала автор дослідження Лаура Ботцет, докторант Геттінгенського університету.

Щодо питання про батьківські наміри, то була помітна перевернута U-подібна схема. З 20 до 30 років для жінок важливо, щоби партнер був серйозно налаштований на батьківство, але від 30 років ця тенденція значно знижується.

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.