Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії розслідують зґвалтування неповнолітньої дівчини у VR-грі

Це вперше в країні розслідують віртуальний злочин

Поліція Великої Британії розслідує віртуальне групове зґвалтування 16-річної дівчини у VR-грі. Це перший випадок у країні, коли правоохоронці розслідують віртуальний сексуальний злочин. Про це пишуть The Times і Daily Mail.

За даними слідства, «аватар» дівчини (її анімоване зображення) зазнав групового зґвалтування, коли вона грала в гру в так званому метавсесвіті. Попри те, що дівчина не зазнала тілесних ушкоджень, вона отримала таку ж психологічну й емоційну травму, як ті, кого зґвалтували в реальному світі.

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі прокоментував випадок: «Я знаю, що легко відмахнутися від цього [зґвалтування] як від несправжнього, але суть цих віртуальних середовищ полягає в тому, що вони неймовірно занурюють.

Ми говоримо про дитину, яка пережила сексуальну травму… Варто також усвідомлювати, що той, хто готовий завдати дитині такої травми віртуально, цілком може робити подібні жахливі речі у фізичному світі. Я вважаю правильним, що ми розглядаємо це серйозно. Ми повинні розуміти, що у світі імерсивних цифрових медіа ми зобовʼязані серйозно ставитися до таких питань. Комусь це може здатися дивним, але я вважаю, що це те, на що варто звернути увагу».

Справу почали розслідувати в межах ухвалення у Великій Британії закону про безпеку в інтернеті, який передбачає захист неповнолітніх у мережі. Поки не зрозуміло, як судитимуть зловмисників, адже законодавче визначення зґвалтування передбачає фізичне проникнення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.