Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Кіровоградщині створили хаби психологічної допомоги. Що про них відомо

У межах програми ментального здоров’я «Ти як?»

У 45 громадах Кіровоградської області створили хаби, де безкоштовно надають психологічну допомогу. Про це повідомив регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Олександр Кришко, пише «Укрінформ».

У психологічному хабі є кілька лікарів, які можуть виявляти психологічні проблеми. Також сімейний лікар може безпосередньо надати допомогу чи встановити діагноз. Або ж скерувати пацієнта до психолога чи психіатра в разі необхідності.

До роботи хабів залучені професійні психологи, зокрема шкільні психологи, а також інші працівники, які пройшли відповідне навчання. Також активно залучають сімейних лікарів, які проходять відповідне навчання за системою Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«314 сімейних лікарів пройшли таке навчання, і загалом – майже 700 медичних працівників. Це, зокрема, сімейні лікарі, медичні сестри й інші лікарі, які працюють у цій системі. Спеціалісти, які пройшли це навчання, представляють 35 громад. Якщо додати це до психологічних хабів, то в нас зараз покриті послугами 48 із 49 громад», – повідомив Олександр Кришко.

Він додав, що у 2024 році в області планують підготувати тренерів, які будуть готувати психологів. Уже зараз проводять відповідне анкетування, збирають інформацію про людей, які можуть надавати таке навчання.

Про програму «Ти як?»

У березні 2023 року в Україні стартувала Всеукраїнська кампанія «Ти як?» про важливість піклування про власне психічне здоров’я. Вона реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська

Мета кампанії – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я й показати інструменти, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.