Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСписок укриттів Києва адаптували для людей із порушеннями зору

Пріоритетом міста цього року стає інклюзивність

Перелік укриттів Києва адаптували для людей із порушеннями зору. Це дозволить людям із повною втратою зору за допомогою спеціальних програм знайти, де найближча до них захисна споруда. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської державної адміністрації. 

Таблиця з адресами опублікована на офіційному порталі Києва.

Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська зазначила: «Від того, наскільки доступний вебсайт чи застосунок, залежить, чи всі громадяни отримують інформацію в повному обсязі й зможуть задовольнити власні потреби. Ми маємо розвивати інклюзивне онлайн-середовище, де кожен може користуватись усією інформацією в мережі».

Вона додала, що фахівців, дотичних до міських процесів, важливо ознайомлювати з рекомендаціями про те, як зробити доступними для всіх міський простір й онлайн-середовище.

Раніше в КМДА повідомляли, що у 2024 році пріоритетом в інфраструктурі міста стане інклюзивність. Зокрема, у столиці понижуватимуть бордюри, а ще проведуть масштабне перевлаштування об’єктів інфраструктури.

На зупинках комунального транспорту зроблять підвищення, щоб було зручно сідати в громадський транспорт. Під час капітального будівництва транспортних об’єктів також враховуватимуть потреби людей з інвалідністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.