Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІз законів Норвегії вилучать поняття, які дискримінують людей з інвалідністю

У законодавство країни хочуть включити положення Конвенції ООН про права людей з інвалідністю

Парламент Норвегії підтримав ініціативу соціалістичної лівої партії щодо усунення із законодавства понять, які некоректно описують людей із інвалідністю. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на портал Altinget.

Ліві соціалісти Норвегії тривалий час виступають за те, щоб у норвезьке законодавство включили положення Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. Наприклад, у норвезькому законі про компенсацію є стаття, під назвою «Відповідальність божевільних», у якій ідеться: «Будь-хто, хто є божевільним, розумово відсталим, непритомним або перебуває в подібному стані, зобов’язаний відшкодувати завдану ним шкоду».

Соціалістична ліва партія закликає вилучити застарілі й дискримінаційні терміни, на кшталт «божевільний» і «психічно хворий».

Міністерка культури й рівності Норвегії Любна Джаффрі погодилася з тим, що деякі слова в норвезьких законах є стигматизуючими, але підкреслила, що запропонований соціалістами перегляд є непростим завданням.

Минулого року в парламенті Норвегії також заручилися підтримкою більшості для заборони конверсійної терапії. За ініціативу проголосували в грудні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.