Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВатикан відповів католицьким єпископам, які критикували дозвіл на благословення одностатевих пар

Доктринальний офіс Ватикану відкинув твердження про те, що це щось «єретичне» чи «богохульне»

Ватикан відповів католицьким єпископам деяких країн, зокрема африканських, які виступили проти дозволу на благословення одностатевих пар. Про це пише Reuters.

Доктринальний офіс Ватикану відкинув твердження про те, що благословення для одностатевих пар «єретичне» чи «богохульне». Водночас у Ватикані визнали, що такі благословення можуть бути «нерозважливими» в країнах, де особливо дискримінують ЛГБТК+ спільноту.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Ватикан дозволив благословляти одностатеві пари. Однак для таких пар досі заборонені вінчання або будь-які інші шлюбні обряди. До того ж благословення не означає офіційного схвалення гомосексуальних стосунків і це не слід розглядати як «виправдання всіх дій» одностатевих пар, пояснили у Ватикані.

«Ми говоримо про те, що триває близько 10–15 секунд. Чи є сенс відмовляти в такому благословенні двом людям, які просять про нього?» – ідеться в заяві.

Згідно з ученням церкви, гомосексуальні акти є гріховними. Утім, із моменту свого обрання у 2013 році Папа Римський Франциск намагається зробити церкву більш доброзичливою до ЛГБТК+ людей, водночас не змінюючи моральної доктрини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.