Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧоловіки з генетичними варіантами бісексуальності частіше мають багато дітей – дослідження

І більш схильні до ризику

Чоловіки, які мають гени, пов’язані з бісексуальністю, більш схильні ризикувати й мати більше дітей. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в журналі Science Advances.

Науковці Мічиганського університету проаналізували дані більш ніж 450 тисяч британців і визначили відмінність між генетичними варіантами, що впливають на одностатеву й бісексуальну поведінку.

Виявилося, що генетично бісексуальна поведінка пов’язана з більшою схильністю до ризиків у чоловіків. А це, зі свого боку, мало зв’язок із більшою кількістю дітей. Учені дійшли висновку, що генетичні варіанти, пов’язані з бісексуальністю, одночасно пов’язані і з ризиковістю, і це може сприяти збільшенню кількості статевих партнерів.

Деякі вчені назвали дослідження цінним, однак воно отримало й порцію критики. Зокрема, через те, що результати дослідження можуть використати для дискримінації й поширення шкідливих наративів про бісексуальних людей. Співавтор дослідження Цзяньчжи Чжан відкинув твердження про те, що такі дослідження повинні бути табуйованими або забороненими. Він сподівається, що вони допоможуть ліпше зрозуміти природу людської сексуальності.

Водночас деякі вчені також зауважили, що дослідження зосередилося на вивченні сексуальної історії учасників, а не сексуальної ідентичності, і не повністю фіксує досвід людей, які ідентифікують себе як бісексуали.

Раніше ми розповідали, що таке біфобія та як вона впливає на бісексуальних людей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.