Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент World Athletics став на захист права транслюдей брати участь у місцевих спортивних заходах

Однак їм заборонено брати участь у жіночих змаганнях елітного рівня

Президент Всесвітньої федерації легкої атлетики (World Athletics) Себастьян Коу виступив на захист права трансгендерних людей брати участь у місцевих спортивних заходах. 

Торік федерація ввела нові обмеження, заборонивши трансгендерним жінкам брати участь у жіночих змаганнях елітного рівня. Однак Коу наголосив, що трансгендерні спортсменки повинні мати змогу долучатися до змагань на нижчих рівнях.

«Питання трансгендерності стосується лише елітного рівня. Я не кажу, що транслюди не повинні мати можливості змагатися на місцевому рівні – ми не хочемо, щоб їм було відмовлено в ментальних і фізичних [перевагах]», – сказав Коу в новому інтерв’ю для подкасту Up Front.

Нагадаємо, у березні 2023 року World Athletics заборонила трансгендерним спортсменкам виступати в жіночій категорії на міжнародних змаганнях. Федерація пообіцяла створити робочу групу на 12 місяців, яка вирішуватиме питання щодо подальшого допуску трансгендерних спортсменок до змагань.

Президент федерації Себастьян Коу пояснював, що рішення ухвалили «керуючись головним принципом – захистити жіночу категорію».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.