Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Афганістані почали заарештовувати жінок за «погані хіджаби»

Це перше офіційне підтвердження репресій проти жінок, які не дотримуються дрескоду країни

Таліби почали заарештовувати жінок за носіння «поганого хіджаба». Це перше офіційне підтвердження репресій проти жінок, які не дотримуються дрескоду, що запровадив «Талібан» після повернення до влади у 2021 році. Про це пише Associated Press.

Речник Міністерства в справах чеснот і доброчесності Абдул Гафар Фарук не повідомив, скільки жінок було заарештовано і що таке «поганий хіджаб». Арешти відбувалися з початку року в різних районах Кабула.

Фарук сказав Associated Press, що міністерство отримували скарги на те, що жінки не носять правильний хіджаб у столиці й провінціях упродовж майже двох із половиною років. Співробітники міністерства дали жінкам рекомендації й порадили їм дотримуватися дрескоду. Речник додав, що тих, хто не дослуховувалися до порад, заарештовували жінки-поліцейські.

«Вони порушили ісламські цінності й ритуали, а також заохочували суспільство й інших шанованих сестер носити поганий хіджаб», – сказав Фарук.

За його словами, поліція передасть справу до судових органів, або жінки будуть звільнені під сувору заставу.

Арешти відбулися менш ніж за тиждень після того, як Рада Безпеки ООН закликала спеціального посланця взаємодіяти з талібами, особливо з питань гендеру й прав людини. Але «Талібан» розкритикував цю ідею, заявивши, що спеціальні посланці «ще більше ускладнюють ситуацію, нав’язуючи зовнішні рішення».

У травні 2022 року «Талібан» видав указ, який зобов’язував жінок носити паранджу, що повністю покриватиме їхнє тіло, лишаючи видимими тільки очі. Такі обмеження існували під час попереднього правління «Талібану» в 1996–2001 роках.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.