Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Латвії не можуть заблокувати ініціативу зі створення інституту партнерства

Депутати, які хотіли провести референдум, не в змозі зібрати достатньо підписів

Депутати, які хотіли провести референдум про схвалення інституту партнерств у Латвії, у відведений строк не змогли зібрати достатньої кількості підписів. Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Delfi.

За попередніми даними Центральної виборчої комісії Латвії, проведення референдуму щодо інституту партнерства підтримали підписами понад 35 тисяч латвійців, або 23% від необхідної кількості. Офіційні результати підрахунку підписів латвійська ЦВК має оголосити до 12 січня, але попередні дані вже дозволяють говорити, що референдум не відбудеться.

Ідею провести референдум внесли 34 депутати Сейму Латвії, які виступили проти створення інституту партнерства в країні. Щоб референдум відбувся, потрібно зібрати підписи щонайменше 10% усіх виборців країни (понад 150 тисяч). У разі проведення референдуму остаточну долю закону вирішує голосування народу, інакше ж це право залишається в президента.

У листопаді 2023 року Сейм Латвії остаточно схвалив пакет законопроєктів, за допомогою яких у країні запровадять інститут партнерства. Це дозволить двом повнолітнім людям будь-якої статі, які перебувають у близьких стосунках і ведуть спільне домогосподарство, юридично укласти партнерські стосунки. 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.