Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Аргентини намагався скоротити тривалість декретної відпустки. Суд не дав це зробити

Реформи нового президента тимчасово заблокували

Суд в Аргентині заблокував трудові реформи президента Хав’єра Мілера, оскільки вони «підривають базовий захист працівників». Про це пише Telegraph.

Реформи Мілера мали на меті збільшити випробувальний термін з трьох до восьми місяців, обмежити право працівників на страйк, зменшити розмір компенсації для звільнених працівників і скоротити сім тисяч робочих місць на державній службі. Також реформи мали скоротити тривалість декретної відпустки. 

Загальна конфедерація праці (CGT), головна профспілкова федерація Аргентини, подала до суду через цю реформу. Суд тимчасово заблокував трудову реформу й тепер повинен винести остаточне рішення про те, чи допустимі ці реформи згідно з аргентинським законодавством без схвалення Конгресу.

Адміністрація Мілея заявила, що планує оскаржити блокування реформ.

Хав’єр Мілей обійняв посаду президента Аргентини у грудні 2023 року. Його прихід до влади називають причиною тому, що журналістки у країні, які висвітлюють феміністичні теми, почали отримувати погрози й зазнавати переслідувань. Багато журналісток повідомили, що їм стало складно працювати, а деяким довелося виїхати з країни через небезпеку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.