Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Греції легалізують одностатеві шлюби

Прем’єр-міністр підтвердив, що країна має такі наміри

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс підтвердив, що влада країни планує легалізувати одностатеві шлюби й дозволити одностатевим парам усиновлювати дітей. Про це Міцотакіс сказав в ефірі телеканалу ERT.

«Перше, що ми будемо законодавчо закріплювати – це рівність у шлюбі, тобто усунення будь-якої дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації щодо вступу в шлюбні стосунки», – повідомив прем’єр-міністр.

Міцотакіс підкреслив, що легалізація одностатевих шлюбів і право усиновлення для гомосексуальних пар не є чимось кардинально відмінним від того, що вже існує в багатьох європейських країнах.

Грецький прем’єр також додав, що не примушуватиме свою праву партію «Нова демократія» голосувати за ініціативу. Він прагне знайти компроміс щодо питання одностатевих шлюбів у грецькому суспільстві, де значний вплив має православна церква.

«Я абсолютно поважаю наших співгромадян, які мають відмінні погляди, і поважаю позицію церкви. Але хочу нагадати, що церква була проти цивільного шлюбу й кремації, але держава зробила крок уперед і легалізувала [ці речі]», – заявив Міцотакіс.

Із 2015 року Греція визнає цивільні партнерства. Також за Міцотакіса уряд Греції дозволив гомосексуальним чоловікам бути донорами крові й зупинив практику «операцій із нормалізації статі» в інтерсекс-дітей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.