Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМіноборони затвердило ще один зразок жіночого бронежилета. Чим він відрізняється від попереднього

Бронежилет можна буде підігнати анатомічні особливості кожної жінки

Міністерство оборони України затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць. Його розробили в компанії «Темп – 3000».

У першому сертифікованому зразку бронежилета від «Української броні» бронеплита мала вигнуту назовні форму. Новий бронежилет відрізняється тим, що його укомплектували демпферними подушками. Вони допоможуть підігнати бронежилет під анатомічні особливості кожної жінки. Усього в комплекті є три подушечки різних розмірів. Крім цього, для захисту пахової зони виробник розробив додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом. 

Жіночий бронежилет має однакові балістичні характеристики, як і чоловічий.

Випробування тривали три місяці й відбувалися у два етапи. Під час першого військовослужбовиці перевіряли, чи зручно їм у бронежилеті, а на другому етапі відбувалися лабораторні випробування (балістичні, не балістичні, тестування матеріалів і фурнітури).

Вага бронежилету – від 10,5 кілограма й більше, залежно від комплектації. 

«У ЗСУ служить понад 40 тисяч жінок. Наша мета – забезпечити наших захисниць бронежилетами, передусім ідеться про військовослужбовиць на передовій. Ми вже поспілкувалися з виробниками. Загалом «Українська броня» за умови завчасного замовлення може виготовити до 10 000 комплектів за 60–90 днів, а компанія «Темп 3000» – 5000 комплектів за місяць», – розповів заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Обидва зразки доступні для централізованої закупівлі. Міністерство оборони очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги й переліки для закупівлі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.