Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд Ірану продовжив тюремний термін лауреатці Нобелівської премії миру Наргес Мохаммаді

Її засудили до додаткових 15 місяців позбавлення волі

Іранську правозахисницю, лауреатку Нобелівської премії миру Наргес Мохаммаді засудили до додаткових 15 місяців позбавлення волі за «пропаганду проти Ісламської республіки». Мохаммаді вже відбуває тюремний термін. Про це повідомляє Associated Press. 

У вироку суду йдеться про те, що після відбуття терміну покарання Мохаммаді не зможе виїжджати за кордон впродовж двох років і долучатися до політичних і соціальних груп, а також мати мобільний телефон упродовж цього ж терміну.

Також Мохаммаді, імовірно, відбуватиме термін в іншій провінції Ірану. Зараз вона перебуває в тегеранській вʼязниці Евін, у якій утримують противників режиму.

Більше про Наргес Мохаммаді 

Мохаммаді – політична й громадянська активістка, захисниця прав жінок, віцепрезидентка Центру захисників прав людини (DHRC). Вона виступає проти обов’язкового носіння хіджаба, а також бореться з обмеженнями прав жінок в Ірані.

Наргес Мохаммаді арештовували 13 разів, п’ять разів засуджували. Загалом її увʼязнили на 31 рік з додатковим покаранням у вигляді 154 ударів батогом. ООН і міжнародні правозахисні організації вважають Мохаммаді політвʼязнем. 

У 2023 році Мохаммаді стала 19-ю жінкою, яка отримала Нобелівську премії миру.

Також у листопаді минулого року стало відомо, що Мохаммаді оголошувала голодування. Так вона виступила проти обмеження медичного обслуговування ув’язнених й проти зобов’язання жінок носити хіджаб.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.