Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше в історії серед законодавців Тайваню присутня представниця ЛГБТК+ спільноти

Вона отримала понад 50% голосів виборців

Членкиня міської ради міста Гаосюн Хуан Цзе стала першою квір-людиною серед законодавців Тайваню. Про це пише Focus Taiwan.

Згідно з остаточним підрахунком голосів, оприлюдненим Центральною виборчою комісією, 30-річна Хуан Цзе отримала 113 670 (51,01%) голосів виборців, а її головна суперниця, членкиня політичної партії «Гоміндан» Чень Мей-я, отримала 93 750 (42,07%) голосів.

Більше про Хуан Цзе

Хуан Цзе розпочала політичну кар’єру у 2018 році, її обрали до міської ради Гаосюна. Вона привернула до себе увагу після інциденту в травні 2019 року. Тоді, під час сесії міської ради, Хуан Цзе закотила очі у відповідь на слова тодішнього мера міста Хан Куо-ю. Після цього політикиню назвали «королевою закочування очей».

«Чесно кажучи, я навіть не помітила, як закотила очі. Це була цілком природна реакція, оскільки я відчувала, що наш мер не здатен розробити власну політику… Це було ще гірше... після обіцянок, які він дав жителям Гаосюна», – коментувала інцидент Хуан Цзе.

У лютому 2021 року Хуан Цзе відкликали з посади. У 2022 році її переобрали до міської ради як незалежну кандидатку. 

У квітні 2023 року Хуан Цзе зробила камінг-аут. Вона також припустила, що люди, які агітували за її відкликання, нападали на неї через її сексуальну орієнтацію. Хуан Цзе зауважила, що тайванське суспільство потребує прогресу в питанні забезпечення рівності для всіх і що вона сподівається сприяти цьому своєю участю в політиці.

У серпні 2023 року Хуан Цзе приєдналася до правлячої Демократичної прогресивної партії.

Також Хуан Цзе стала однією з жінок, чиє обличчя використали для створення дипфейк-порно. Зловмисників викрили й зобов’язали виплатити постраждалим жінкам компенсації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.