Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд виправдав викладача «Львівської політехніки», який показував студентам порно на контрольній

Викладач запевняв, що показує порнографічні зображення для «релаксу»

Галицький районний суд міста Львів виправдав викладача Національного університету «Львівська політехніка» Дмитра Зербіна, який на контрольній показував студентам порнографічні зображення. Про це пише hromadske з посиланням на вирок суду від 12 січня. 

Інцидент трапився в грудні 2020 року. Тоді студенти першого курсу Інституту комп’ютерних наук проходили контрольну роботу, у якій демонструвалися зображення жіночих геніталій.

Світлини показували в програмі, яку Дмитро Зербіно розробив для тестування студентів. Викладач стверджував що додав порнографічні зображення для «релаксу» й заявив, що подібну методику використовують у Японії.

Після цього Зербіна відсторонили, а в навчальному закладі створили комісію, яка мала проаналізувати дії викладача. Згодом викладачу оголосили догану за використання неапробованих навчальних матеріалів.

Дмитра Зербіна обвинувачували за ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України, тобто не в поширенні порнографії, а у використанні шкідливих програм, призначених для несанкціонованого втручання в компʼютери. У суді викладач свою провину не визнав. Він сказав, що створив програму, щоби студенти не списували, оскільки вона під час роботи блокує їм доступ до сторонніх програм.

Також Зербіно повідомив, що використовував програму «виключно для перевірки знань студентів» і вони могли скласти іспит в іншій формі. Викладач запевнив, що не отримував скарг від студентів на роботу комп’ютерної програми.

Повторна експертиза встановила, що надані на дослідження файли не містять шкідливого програмного забезпечення, яке призначене для несанкціонованого втручання в роботу компʼютерів.

Як пише видання ZAXID.NET, студенти в суді також підтвердили, що не помітили під час запуску програми, що вона може бути шкідливою.

Тому суд виправдав викладача з огляду на недоведеність наявності в його діях складу кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 361-1 ККУ. Майже 15 тисяч витрат, пов’язаних із залученням експерта, стягнуть з держави. Вирок ще може бути оскаржений.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.