Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Римський назвав секс «даром Божим», але закликав не дивитися порно

Також він стверджує, що секс без стосунків може «породжувати форми залежності»

Папа Римський Франциск заявив, що секс – це «дар Божий», але закликав католиків уникати перегляду порно. Про це понтифік сказав під час загальної аудієнції 17 січня, присвяченої «пороку хтивості», пише The Guardian.

За словами Папи Римського, сексуальне задоволення потрібно плекати, але воно може «порушуватися порнографією». Також він стверджує, що секс без стосунків може «породжувати форми залежності».

«Ми повинні захищати любов. Перемога в битві з хіттю може бути справою всього життя», – підкреслив Франциск.

Видання The Guardian припускає, що так понтифік відповів на обурення консервативних критиків, яким не сподобалася книга аргентинського кардинала Віктора Мануеля Фернандеса «Містична пристрасть: духовність і чуттєвість». 

Зазначають, що книга, яка вийшла в 1998 році, має «відверто сексуальний зміст». Серед іншого, Фернандес описує любов, розділену з Богом, як «містичний оргазм», а також розбирається у відмінностях між тим, як жінки й чоловіки отримують сексуальне задоволення. У коментарі Crux Фернандес сказав, що «точно не написав би такого зараз».

Папа Римський неодноразово висловлювався про секс, називаючи його «однією з прекрасних речей, які Бог дав людині». У 2022 році понтифік визнавав, що священники й монахині також дивляться порно, але застеріг їх не робити цього, бо це «послаблює священницьке серце».

«Диявол походить звідти. Чисте серце, те, яке Ісус приймає щодня, не може сприймати цю порнографічну інформацію», – сказав він тоді.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.