Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Київщині відкриють нові шелтери для постраждалих від домашнього насильства

Торік в області прихисток отримали понад 140 людей, які потерпали від агресорів

У 2024 році в чотирьох громадах Київської області планують відкрити нові шелтери й спеціалізовані служби для постраждалих від домашнього насильства. Про це під час брифінгу розповіла очільниця служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної військової адміністрації Ірина Антошко.

Наразі в області функціонують шелтери для постраждалих осіб, упродовж 2023 року прихисток отримали понад 140 людей, які потерпали від агресорів.

«Окрім притулків, функціонують й інші спеціалізовані служби підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Це денні центри, зокрема, з кризовою кімнатою, консультативні служби й 17 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги й підтримки», – додала Ірина Антошко.

За підсумками 2023 року, у регіоні спеціалізовані служби надали майже п’ять тисяч послуг, серед яких психологічні і юридичні консультації, соціально-психологічна допомога й соціально-побутові послуги.

Постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися по допомогу за телефонами:

1547 – урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству;

1545 – урядовий кол-центр;

0800213103 – безоплатна правова допомога;

102 – Національна поліція.

Також можна звернутися до територіальної громади за місцем фактичного проживання.

Проблема домашнього насильства

За 2023 рік правоохоронці відкрили 3622 кримінальні провадження за статтею про домашнє насильство. Для порівняння, у 2022 році зареєстрували 2080 проваджень через домашнє насильство, а у 2021-му – 3334.

Заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко зазначала, що кількість звернень про домашнє насильство збільшується, водночас кількість кривдників, яких притягують до відповідальності поліцейські, теж більшає відносно кількості звернень.

Міністерство соціально політики створило дашборд «гарячих ліній» центрів, де надають допомогу постраждалим від домашнього насильства. На дашборді є інформація про наявні «гарячі лінії» в територіальних громадах і регіонах.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.