Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАлека Болдвіна знову звинуватили в ненавмисному вбивстві Галини Гатчинс. Що відомо

Попередні звинувачення зняли з актора у квітні минулого року

Велике журі в Нью-Мексико знову звинуватило американського актора Алека Болдвіна в ненавмисному вбивстві кінооператорки українського походження Галини Гатчинс. Це сталося під час знімань фільму «Іржа» у 2021 році. Попередні звинувачення з актора зняли у квітні 2023 року. Про це пише Washington Post.

Обвинувальний акт подали в окружний суд штату в місті Санта-Фе в п’ятницю, 19 січня. У документі перераховані два пункти звинувачення в ненавмисному вбивстві. За основним пунктом стверджується, що Болдвін недбало поводився з реквізитним пістолетом, із якого вистрілив і влучив у Гатчинс. За іншим пунктом звинувачення, актор спричинив смерть операторці з «повним ігноруванням або байдужістю до безпеки інших».

BBC пише, що прокуратура виявила «додаткові факти». Зокрема, провели додаткову експертизу револьвера, з якого вбили Гатчинс. Результати показали, що зброя могла вистрілити лише в разі натискання на спусковий гачок. Болдвін стверджував, що не робив цього, а його адвокати заявляли, що пістолет міг вистрелити випадково з огляду на його технічний стан.

Якщо Алека Болдвіна визнають винним, йому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 18 місяців.

Що відомо про справу Галини Гатчинс

У жовтні 2021 року американський актор Алек Болдвін під час знімань фільму «Іржа» випадково вистрілив із реквізитної зброї в операторку українського походження Галину Гатчинс. Через серйозне поранення жінка загинула. Зйомки фільму призупинили.

За рік, у жовтні 2022-го, Болдвін досяг мирової угоди з чоловіком Галини Гатчинс. Згідно з угодою, знімання «Іржі» мали відновитися, а чоловік операторки мав стати виконавчим директором фільму.

Алеку Болдвіну й зброярці Ганні Ґутьєррез-Рід наприкінці січня 2023 року висунули звинувачення у випадковому вбивстві Галини Гатчинс. Їм загрожували ув’язнення й штраф. Згодом Болдвіну пом’якшили звинувачення, а тоді зовсім зняли їх. У квітні 2023 року зйомки фільму «Іржа» з Алеком Болдвіном відновили.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.