Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниFIFA проведе перший в історії клубний чемпіонат світу з футболу серед жінок

Планують у 2026 році

Міжнародна федерація футболу (FIFA) планує у 2026 році провести перший в історії клубний чемпіонат світу серед жінок. Про це пише The Athletic.

Ще у 2019 році про такі плани говорив президент федерації Джанні Інфантіно. У грудні 2022 року FIFA затвердила плани щодо організація першого клубного чемпіонату серед жінок. Тоді у федерації додали, що календар жіночих міжнародних змагань не змінюватиметься щонайменше до 2025 року.

Якщо клубний чемпіонат світу серед жінок проводитимуть у 2026 році, то його доведеться організувати навесні, взимку або восени, оскільки влітку відбудеться чоловічий клубний чемпіонат у США, Канаді й Мексиці.

Найімовірнішим називають формат із 16 клубів, що розіграють дебютний титул чемпіонок світу. Також місцем проведення змагань, імовірно, стане Європа через заплановані у США чоловічі мундіалі серед клубів (2025) та національних збірних (2026), а також цьогорічний Кубок Америки.

Ліга чемпіонів UEFA також висловили готовність проводити клубний чемпіонат світу серед жінок що два роки. FIFA й решта континентальних конфедерацій натомість планували організацію турніру на щорічній основі.

Торік FIFA повідомляли, що проведуть перший в історії жіночий чемпіонат світу з футзалу.

Фото: Twitter/FIFA Women's World Cup

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.