Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Чому хлопцям можна, а дівчатам ні»: комікеса Наташа Леджеро зняла верхній одяг під час виступу

Так вона привернула увагу до проблеми сексуалізації жіночих грудей

Американська комікеса Наташа Леджеро під час свого виступу в Hollywood Improv у Лос-Анджелесі зняла верхній одяг. Вона зробила це після того, як комік Берт Крайшер також провів виступ без футболки.

«Чому хлопцям можна [оголювати груди], а дівчатам – ні?» – сказала Леджеро. 

Згодом вона опублікувала допис в Instagram, прокоментувавши свій вчинок: «Берт зняв футболку, і я теж. Чи варто комікесам робити ті ж самі речі, які роблять коміки?»

Багато користувачів висловили підтримку Леджеро в коментарях до її публікацій із виступу. Дехто поцікавився, чому чоловіки можуть вільно оголювати груди в публічних місцях, а жінки – ні.

Також деякі користувачі підмітили бурхливу реакцію на вчинок Леджеро, зокрема в ЗМІ. Видання TMZ, яке опублікувало відео з виступу комікеси, описало її дії як «стриптиз-шоу». Один із користувачів зауважив, що виступ Крайшера, який теж зняв футболку, такими висловами не описували.

Сексуалізація жіночих грудей

Останніми роками проблема сексуалізації жіночих грудей стає більш обговорюваною. У 2012 році американська режисерка Ліна Еско започаткувала кампанію Free The Nipple. Вона звертала увагу на те, що чоловікам дозволено з’являтися на публіці топлес, а жінкам – ні, бо коли вони оголюють груди, то це «непристойно». Кампанія наголошувала, що таке ставлення – несправедливе й закликала приймати те, що жінки також мають право оголювати груди.

Ініціативу режисерки підтримало багато жінок, серед яких були й знаменитості, як-от: Майлі Сайрус, Доджа Кет, Флоренс П’ю. Остання неодноразово стикалася з негативними коментарями щодо свого тіла. У липні 2022 року Флоренс П’ю розкритикувала за появу в напівпрозорій сукні на показі Valentino в Римі.

Тоді вона відповіла: «Так багато з вас агресивно хотіли повідомити, як ви розчаровані моїми «крихітними цицьками» або як мені має бути соромно за те, що в мене «плоскі груди. Я довго жила у своєму тілі. Я знаю розмір своїх грудей, і мене це не лякає. Чому ти так боїшся грудей? Маленьких? Великих? Лівої? Правої? Однієї? Може, жодної? Це змушує мене задуматися, що з тобою не так, якщо ти задоволений тим, як голосно сумуєш через розмір моїх грудей і тіла?»

Сексуалізація також заважає жінкам робити повсякденні речі, як-от засмагати топлес на пляжі чи годувати грудьми в публічних місцях. Торік у Дніпрі консультантка магазину забороняла жінці годувати дитину грудьми в приміряльній, порівнявши грудне вигодовування з відвідуванням убиральні.

«Годування груддю – абсолютно й беззаперечно цивілізований процес! Упередження щодо цього мають лише обмежені й соціально не зрілі суспільства. Ніхто ж не засуджує пташку, яка з дзьоба годує пташенят, чи левицю, яка годує своє левеня не за кущем. Виходить, що сексуалізація жіночих грудей обмежує розвиток дитини в буквальному сенсі», – написала тоді Ірина.

Раніше ми писали, як змінювалося ставлення до жіночої оголеності в різні часи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.