Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІспанія вилучила з конституції дискримінаційні вислови щодо людей з інвалідністю

Прем’єр-міністр країни перепросив за те, що зміни відбулися не швидко

Іспанський парламент проголосував за те, щоб замінити в конституції термін «інвалід» на «людина з інвалідністю». Про це пише Euronews.

Це втретє в історії країни парламент проголосував за внесення змін до конституції. Окрім заміни невідповідного терміну в статті 49, поправки також додають формулювання: «державні адміністрації будуть проводити політику, яка гарантує повну автономію й соціальну інтеграцію людей з інвалідністю».

«Сьогодні великий день для нашої демократії. Ми виплачуємо моральний борг, який ми мали перед більш ніж 4 мільйонами наших співгромадян», – сказав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Він також попросив вибачення від імені країни за те, що зміни відбулися не швидко.

Використання терміну «інвалід» у багатьох мовах вважається принизливим, оскільки це підкреслює стан людини насамперед. Водночас термін «людина з інвалідністю» є більш коректним, адже ставить на перше місце людину, а тоді її стан чи певні ознаки. Термін «людина з інвалідністю» використаний у Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.