Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ці дії не мали негативного впливу». У Чехії дали умовний термін чоловіку, який ґвалтував падчерку

Ця справа викликала обурення в суспільстві

Обласний суд міста Брно, що в Чехії, дав умовний термін чоловіку, який неодноразово ґвалтував свою падчерку й знімав це на відео. Обвинувачений скаржився, що ув’язнення негативно вплине на фінансовий стан його родини. Про це пише Novinky.cz.

Зазначають, що чоловік працював лісорубом і жив разом із жінкою й дітьми, серед яких були діти цієї жінки з попередніх стосунків. Щонайменше з 2020 року чоловік ґвалтував свою неповнолітню падчерку й знімав це на відео, щоб потім шантажувати її. Це тривало до середини 2022 року, на той час дівчина досягла повноліття.

Спочатку суд призначив лісорубу покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, а також зобовʼязав його виплатити постраждалій 300 тисяч чеських крон. Проте чоловік оскаржив вирок. Він стверджував, що коли його посадять, то його родина, яка вже має фінансові негаразди, опиниться в ще більш скрутному становищі.

Прокурор просив відхилити апеляцію чоловіка, але суд вирішив «дати ще один шанс» лісорубу й відтермінував трирічний вирок на п’ять років. Своє рішення суд пояснив так:

«Беручи до уваги особисті й фінансові обставини, описані обвинуваченим, ми дійшли висновку, що в цій ситуації все ще можна дати обвинуваченому шанс довести, що його поведінка повністю виходила за межі його нормального способу життя і що вона не повториться.

Ми також узяли до уваги, що, за словами експерта, поведінка [обвинуваченого], на щастя, не мала серйозного негативного впливу на неповнолітню і є велика ймовірність того, що її труднощі повністю зникнуть. Крім боргів, відповідач повинен також почати виплачувати компенсацію за моральну шкоду».

Водночас видання Seznam Zprávy пише, що через кілька днів після рішення суду постраждала дівчина намагалася скоїти самогубство. Її госпіталізували, перевели з реанімації до психіатричного відділення. За словами дівчини, це була її третя спроба накласти на себе руки. 

«У мене й раніше були проблеми з самоушкодженням, але те, що відбувається останнім часом, тільки погіршило ситуацію», – сказала вона.

Дівчина не була присутня на судових засіданнях і про пом’якшення покарання для вітчима почула від свого адвоката. 

«Мені стало погано від цього. Я хотіла б, щоб судовий експерт пережив хоча б половину того, що пережила я. Це жахливо. Я маю негативні думки, ненавиджу себе, а він каже, що це не залишило на мені ніяких поганих наслідків?» – сказала дівчина.

Ця справа викликала суспільний резонанс, низка експертів назвали дії суду «плювком в обличчя постраждалої». Сама дівчина заявила, що прагне притягнути кривдника до відповідальності. Минулого тижня прокуратура повідомляла, що вивчає можливості оскаржити вирок суду. 

Також у Чехії започаткували збір коштів, щоб допомогти дівчині. Сама вона розповіла, що прагне переїхати в більш безпечне місце й почати будувати життя заново.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.