Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Португалії заборонили конверсійну терапію

За неї каратимуть штрафами чи ув’язненням

У Португалії заборонили й криміналізували практики, спрямовані на примусову зміну сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності людини.

Тепер у країні заборонені «будь-які дії, спрямовані на примусову зміну сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або самовираження». За це передбачена відповідальність у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк до трьох років. Якщо злочини спричиняють незворотні фізичні зміни, термін увʼязнення може становити до пʼяти років.

Покарання посилюється, якщо злочини вчиняють кілька осіб, а також якщо постраждала людина не досягла 14 або 16 років або є особливо вразливою особою.

Особам, визнаним винними у вчиненні цих злочинів, також може бути заборонено виконувати функції, які передбачають регулярний контакт із неповнолітніми. Крім того, їм можуть заборонити усиновлювати дітей чи брати їх під опіку на строк від 2 до 20 років.

Також планується дослідити практики конверсійної терапії в Португалії, їхній вплив на фізичне й психічне здоровʼя постраждалих, а також підрахувати кількість постраждалих від такої терапії по всій країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.